Klantenservice
+31 (0)35 69 311 09
Bel ons voor vragen of advies. Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 07:00-17:00 en za 07.30-13.00
Kiezen voor van Paridon
  • Ruim 90 jaar ervaring
  • Flexibele, klantgerichte service
  • Bezorging in Midden-Nederland
  • Geen voorrijkosten, all-in prijzen
  • Incl. 2 weken huur
  • Betalen met iDeal of PIN

Historie


 
Vijf generaties, negentig jaar ervaring
"De basis van Van Paridon ligt in 1925, toen er in verband met de bouw van de R.K. Maria Koepelkerk in Bussum materialen vervoerd moesten worden. Het ging daarbij vooral om zand en stenen. In 1928 nam Henk van Paridon dit bedrijfje van zijn vader, Piet van Paridon over.

Paul van Paridon: “In het begin werkte mijn opa met 3 paarden en wagens. In 1931 kwam de eerste auto, maar tijdens de oorlog ging hij noodgedwongen weer over op paard en wagen. In de oorlogsjaren vervoerde Henk kachelhout voor het personeel van ‘Naarden’, dat zij gratis thuisbezorgd kregen. Na de oorlog kwam de eerste auto weer in beeld en al snel volgden de tweede en de derde. Vooral het vervoer van bouwmaterialen, kozijnen en de specialisatie in kolen heeft Van Paridon groot gemaakt.

Henk heeft het bedrijf uitgebouwd met drie zoons. Van hen is Gerard van Paridon (mijn vader) alleen verder gegaan. In 1989 ben ik compagnon geworden, waarbij ik met name de activiteiten op het gebied van recycling op me nam. In 2003 werd ik directeur.

Inmiddels heeft Paul samen met zoon Floris van Paridon de dagelijkse leiding over het bedrijf en is Van Paridon uitgegroeid tot een middelgroot recyclingbedrijf met een brede ervaring. Per jaar verwerkt onze sorteerinrichting ca. 20.000 ton afval.“
Gerard en Paul van Paridon


1928 - Het begin
 
Henk met een van de eerste auto’s                                     Van links naar rechts: Cor, Piet, Gerard en Henk1973 - Een nieuw onderkomen in Naarden
Uitnodiging voor een ‘open huis’                                         Officiële handeling:
                                                                                                het openen van de deur met een grote sleutel


Een historisch moment: Henk van Paridon slaat de eerste paal
 
1990-heden - Loodijk, 's-Graveland

Teamfoto 1996 - naast de (toen nog) splinternieuwe sorteerhal


Wagenpark 2003